Groene Ruimte
124
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-124,bridge-core-2.1.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-20.0,qode-theme-bridge,elementor-default,elementor-kit-243,elementor-page elementor-page-124

GROENE RUIMTE

HNK creëert ruimte. Ruimte in het publieke domein van stad en dorp. Ruimte om te gebruiken, te leven, te zien en gezien te worden, te ontmoeten of alleen tot rust te komen. Duurzame groene ruimte.

Dat doet HNK niet alleen. De openbare ruimte kent vele gebruikers, heeft verschillende rollen en wisselende belangen.

HNK neemt het voortouw in het proces waarbij omwonenden en andere gebruikers samen met ruimtelijk vormgevers en lokale overheid bijdragen aan de ontwikkeling en de uiteindelijke functionaliteit van de ruimte. Bewoners en gebruikers worden uitgedaagd mee te denken over elkaars wensen, eisen en de voors en tegens met als resultaat een gedragen plek waar het goed toeven is.

PORTFOLIO

  • Binnenstad Groen Arnhem (projectleiding vergroenen Arnhemse binnenstad met bewoners en ondernemers)
  • Boomgaard Schuytgraaf, Arnhem (voorstel en projectleiding boomgaard met ruim 150 hoogstam fruitbomen in een Vinex-locatie aan de rand van de Betuwe)
  • Tuin Hetharia, Halfweg (voorstel tuin voor een woonark met een gevarieerd sortiment aan grassen, varens en sedums)
  • Pop-up Tuin Trans, Arnhem (voorstel voor een tijdelijke tuin annex buurtparkje met speel- en sportinstrumenten die later elders in de stad een definitieve plek krijgen)
  • Twentse Stoombleekerij, Goor (voorstel herinrichting voormalig TSB fabrieksterrein waarbij de buitenruimte de functies wonen, werken, beleven en leren faciliteert en het terrein fungeert als schakel tussen dorp en beekdal)
  • Plein ’44 Nijmegen (voorstel herinrichting van het vernieuwde plein waarbij het feitelijke plein door verharding, groen en straatmeubilair een huiskamer van de stad wordt)
  • Almere Oosterwold (voorstel inrichting van de polder met ruimte voor duurzame landbouw, natuur, recreatie en wonen)
  • Stationsgebied Holten (voorstel voor een uniform straatbeeld met meer groen en ruimte voor ontmoeting in de dorpskern, en een duidelijke positionering van het stationsgebied als schakel tussen dorp en ommeland en in de vele wandel- en fietsroutes in dit gebied)
  • Emmen (voorstel voor een herontwikkeling van een akkercomplex gericht op een combinatie van energiewinning, waterberging, natuurontwikkeling en extensieve recreatie met een knipoog naar het verleden als veenkolonie)
  • Larenstein, Velp (voorstel voor het vorm en inhoud geven aan de ambitie van Van Hall Larenstein de duurzaamste hogeschool te worden waar lokaal voedsel een hoofdrol speelt)

Herinrichting TSB terrein

GOOR

Plein ’44

NIJMEGEN

Binnenstad

ARNHEM

Duurzame Hogeschool Larenstein

VELP

Stationsgebied

HOLTEN

OOSTERWOLD

Ontwerp tuin Hetharia

HALFWEG

Heijenoordschool

ARNHEM

Herontwikkeling akkers

EMMEN

Pop-up tuin Trans

ARNHEM

Schuytgraaf

TSB terrein

GOOR